Followers

Feb 28, 2014

1st Giveaway By Dscarnia (Selesai)


\(^o^) Assalamualaikum. Hai (^o^)/



- klik banner untuk join-

Tarikh Tamat : 10 Mac 2014


Feb 27, 2014

Giveaway T.shirt by Tengkubutang (Selesai)




Tekan banner untuk turut serta . Sekian , terima kasih :DD

Tarikh Tamat : 28 Februari 2014

FEBRUARY 2014 GIVEAWAY (Selesai )




Tekan banner untuk turut serta . Sekian , terima kasih ^_^

Tarikh Tamat : 28 Februari 2014

Feb 26, 2014

Rabu yang Wordless




Senyum itu kan sedekah . Hehe  :DD

Feb 25, 2014

Fakta Tentang Anak Bongsu




Berarak di celah pepohon ara ,
Awal bismillah pembuka bicara .

Assalamualaikum wahai sahabatku yang disayangi . cewahh , kemain betul awal-awal entri je dah mulakan dengan pantun 2 kerat . haha , saje nak tukar angin . Okaylah kita jalan tegak terus kepada apa yang cek-a ingin sampaikan hari ni yer . hihi :DD

Haa , siapa sini dia anak bongsu ? Mohon angkat tangan . hahaha okay baguss , dah turun balik tangan tu . kang nanti tak pasal-pasal jiran sebelah marah sebab terlebih airkond :P kihkihh , maka bagi sesiapa yang nak tahu tentang sifat-sifat semulajadi yang terdapat dalam sebahagian besar anak bongsu di Malaysia(*hiperbola sangat ) anda disarankan untuk baca entri ini sehingga ke garisan penamat yer hehe .

3 PERKARA TENTANG ANAK BONGSU .

1) Walaupun selalu dilukakan , dia tetap sabar dan kuat .

> Setakat ni takde bende pun yang membuat diri ini berasa seperti dilukakan dan dirobek-robek jantung dan limpanya . Cuma , kena buli dengan kakak di rumah itu adalah perkara biasa . hahaha dan alhamdulillah masih sabar dan kuat untuk menempuh hari-hari yang mendatang . kahkahh :P


2) Suka buat kerja lastminit . Tapi apapun , kerja last minute dia memang menjadi .

> Yang ini , cek-a memang akui kebenarannya sebab dulu masa sekolah selalu sangat buat kerja tangguh2. Lagi-lagi waktu cuti , nanti dah sibuk petang tu nak balik asrama tang tu jugaklahh dia baru nak siapkan itu lah , nak print inilah dan sebagainya. tapi nasib baik semuanya menjadi . ehem ehem hahaha normal lahh bagi seorang pelajar . Mohon jangan contohi sikap terlampau rajin ini :DD

3) Seorang yang pendiam . 

> Emm , persoalannya pendiam ke cek-a ni ? kahkahh bolehlahh , kalau dengan orang yang tak berapa kenal dan rapat . Tapi , once you kenal dia mulalah perangai gila-gila dia keluar dengan acah-acah manja lagi comel . Hahaha part yang terakhir itu bikinn panas pulak xD

Tapi , pada pendapat cek-a dalam banyak-banyak fakta untuk anak pertama, kedua , ketiga mahupun kesepuluh sekalipun rasanya semuanya lebih kurang sama kalau dibandingkan . Jadi tak kisahlah samada anda nak terima tau tidak fakta yang saya gali cari seperti di atas . Maka, sampai di sini sahajalah serba sedikit entri yang saya ingin kongsikan kepada anda semua . Sekian, terima kasih :))

Feb 23, 2014

Dadih penyejuk sang hati



Hai , assalamualaikum :DD
Hihi cuaca sekarang ni panas dan kering sangat kan . Kalau kat tempat cek-a rasanya dah berapa lama dah tak hujan . Kalau hujan pun sekejap je tak sempat air dalam parit tu nak penuh dah kering balik . Huahua :P

Jadi , bila cuaca dah bahang macam ni mesti tekak rasa dahaga je memanjang . haha , jangan lupa minum air kosong banyak sikit . Tapi , kalau dapat dadih sejuk-sejuk waktu panas macam ni pergh lagi sedap !Percayalah , bukan setakat dapat menghilangkan dahaga je malahan hati yang panas ni punn dapat diredakan suhu kepanasan nya . Tak caya ? boleh cek guna alat pengukur suhu . Kahkahh :P

Dah alang-alang tekak ni gatal nak pi makan dadih , oleh itu beberapa hari yang lepas 
cek-a adalah buat dadih sikit . saja cuba-cuba buat walaupun sebelum ni tak pernah buat sendiri kann dekat rumah . hahaha ..Sekali dah buat tu , takdelah susah mana pun . Sangat mudah dan ringkas cara menghasilkannya :DD


Taraaaaa , maka hasilnya adalah seperti gambar di atas . haha banyak jugak lah dapat walaupun cuma buat separuh paket tu je . adalah dalam 18 bekas .. hehe . lepasni kalau rasa nak makan lagi boleh buat lagi kalau anda di rumah nak cuba buat jugak pun boleh .

 Bahan-bahan yang diperlukan cuma susu cair satu tin , gula secukup rasa , air 2 botol besar dan serbuk dadih kegemaran masing-masing . Dah ada bahan-bahan tu cuma campurkann je semua sekali  dan siap untuk dihadam di dalam sistem pencernaan :)))

Akhir sekali selamat berhujung minggu . Hihi , sekian sahaja untuk entri ringkas pada hari ini . wassalam ^^ 


Feb 22, 2014

FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA (Selesai)




Tekan pada banner untuk sertai . Sekian , Terima kasih ^^

Tarikh Tutup : 28 Februari 2014

Feb 19, 2014

MINI GIVEAWAY NOVEL OH NOVEL (Selesai)




Tarikh Tutup : 22 Februari 2014

Tekan banner untuk turut serta . Sekian , terima kasih ^^

Free Topup Mini Giveaway (Selesai)




Klik pada banner untuk turut serta . Sekian , terima kasih ^^

Giveaway Simple Sangat Oleh Mimi (selesai )




Klik pada banner untuk turut serta . Sekian , terima kasih ^^

Tarikh Tamat : 27 Februari 2014

Ladies Closet GiVeAway by effafarhana (Selesai)




Tekan banner untuk sertai . Sekian , terima kasih ^^


Feb 18, 2014

TREND Terkini : Ehh , guna penyodok punn boleh ?




" what is going on here , babeh ? "

Assalamualaikum , para pengunjung blog hamba sekalian .
Hamboi hamboi takyah nak para pengunjung sangat lahh . macam ramai jee kann . padahal ? hahaha tidak mengapa hamba sedor siapa diri hamba ini . tsk tsk *laphingus . okay okay , berbalik kepada topik utama hari ni rasanya semua orang dah tau kot pasal semua ni . cuma haa yelahh saje jer nak letak kat sini buat koleksi peribadi.

Hahaha zaman sekarang ni kan dah maju . maka nak ambil gambar pun haruslahhh menggunakan monopod . tak gituu ? bila penggunaannya dah berleluasa dari sehari ke sehari , bilangann pengikut pun bertambah oleh itu terhasillah pelbagai gaya orang yang menggunakannya . Ada yang macam gitu , ada yang macam gini . ishh senang cerita macam-macamlah :P 

Dann , dalam  banyak-banyak tuuu yang paling menarik perhatian adalahhh seperti di bawah : 



Hehehe , bagus jugak idea mereka ni . Kahkahh lepasni sesiapa yang rasa belum ada monopod tu tapi nak pergi beli , takpayah lah susah susah . rasanya semua orang dah ada kat rumah . tinggal kena cara dan tempat je nak menggunakannya . Sesapa yang nak cuba dekat rumah sangatlah dialu-alukann hahaha . Gambar ni semua recycle dari laman sosial je . Mwahahah , saja tempek buat sekadar suka - suka  xD

Okay , sebelum cek-a mengakhiri entri malam ni agak-agak siape yang tengah stress ke mengalami tekanan jiwa ke , haaa jemputlahh tengok video pendek kat bawah ni . mana tau tekanan perasaan anda boleh terbang melayang sekelip mata . tak percaya ? cuba lah tengok dulu hahaha :P Sekian sahaja dari saya , semoga terhibur . kahkah :DD


video



SEGMEN & GIVEAWAY BY IKHWAN YUSUFF (Selesai)



Tekan banner untuk turut serta . 

Tarikh Tamat : 1 March 2014

Assalamualaikum , cikeboom cikeboom sekalian .
Hahaha , lama tak update entri baru . ahakss rasanya bulan Februari memang belum ada satu mahupun dua tiga dan empat entri langsung .

Jadi tadi dah alang alang singgah kedai Pak Ali membeli sebungkus nasi lemak bersama kopi o' , tiba tiba ternampak pula iklan segmen dan giveaway ini cantik je terpampang secara berjemaah dan besar besaran . Amboi , hiperbola sangat tu .

Maka dengan segala hormatnya cek-a nak joinggg lahh . toink toink , disebabkann syaratnya kali ini diminta untuk sertakan Quote yang menarik oleh itu dengan gigih dan tekun lah operasi mencari "quote" dijalankan . Emm , setakat ni macam tak tau lahh pulak kannn nak letak quote yang macam mana . Tapi , tapi keinginan untuk menyertainya kali ini amat melimpah ruah seperti buih buih sabun di dalam mesin basuh . 

Disebabkann kepeningan lalat nak pilih quote yang manalahhkann , jadi nya cek-a rasa nak masukkann jelahh semuanya . Boleh gitu ? wahahah alang alang kann jadinya tak kisahlahhh quote ke tidak agak agak macam ada iras iras boleh lah tu . Boleh jugak buat perhiasann dalam blog ni . Maka , setelah disenarai pendekkan ni lah kot hasilnya :

























Sekian , harapnya quote ini memberi impak yang maksima kepada sang penganjur .  Heheh , sampai sini saja entri ku pada hari ni . Bye , wassalam ! :)

1st Topup GiveAway by Ratu Pimples (Selesai)



Bismillahirrahmanirrahim , 

Assalamualaikum , Siapa nak tahu , bermula dari 16/2/2014 sehingga 21/2/2014 kawan cek-a ada buat topup giveaway tau ! Haaa , siapa rasa nak topup free mohleerrr kita join ramai ramai . Bolehlahh ringankan tangan awak - awak sekalian untuk klik banner di atas dan sertai sekali ! 

Percayalah , anda tidak akan rugi apa-apa punnn malahan mendapat ganjaran berlipat kali ganda jika bertuah . Lagipunn , ni pertama kali tau dia buat giveaway . Bukan senang nak anjurkan giveaway macam ni kann . Sebagai seorang sahabat , Cek-a sentiasa menyokong mu dari belakang mahupun depan dan tidak lupa juga dari kiri dan kanan . Hahahah :P

Apapun , cek-a serahkan kepada penganjur untuk menentukannya . Oh ya ,  kepada yang turut serta selamat maju jaya okay kawan - kawan .  Okay , sampai sini saja dulu . Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah dan yang buruk datangnya dari diri hamba sendiri . Rezeki ada dimana-mana sahaja , yang penting kita berusaha untuk mendapatkannya . Sekian , wassalam :)